уторак, 3. мај 2011.

220 автори участват в поетичния конкурс „Белоцветните вишни”









220 автори участват в поетичния конкурс „Белоцветните вишни”


Над 220 автори от България, Събрия, Гърция и Франция участват в поетичния конкурс „Белоцветните вишни" тази година, съобщи председателят на сдружението „Вишнев цвят" Димитър Никленов. В 16.00 часа на 21 април ще започне поетичното кафе-среща с носителя на голямата награда за 2010 година Филип Кабакян. Тогава ще бъдат обявени и резултатите от поетичния конкурс и ще има и рецитал на наградените поети.

„Първата награда тази година спечели Цветомира Николова от Горна Оряховица. На Второ място е поета Ивайло Диманов от София. На трето място са класирани Владимир Стоянов от Варна и Росица Петрова от Раковски.

Награда на издателство „Палмира" получават Георги Драмбозов от София и 9-годишният Ангел Иванов от Кърджали. Грамота и отличие получават още 22-ма поети между, които с много силно присъствие и добри стихотворения се представиха Димка Кабаиванова, Йордан Атанасов и Керка Хубенова от Стара Загора", съобщи още Никленов.

На 29 април ще бъде открита фотоизложба и ще бъдат наградени победителите, взели участие във фотопленера „Вишнев цвят-дъх на пробуждане". Същият ден ще бъде представен и филма „Номер 1", предвидена е и среща-разговор с режисьора Атанас Христосков, който има казанлъшки корен.

Инициативите са част от Четвъртите празници на цъфналите вишни в Казанлък.

Ивелина Проданова www.dariknews.bg



СДРУЖЕНИЕ” ВИШНЕВ ЦВЯТ „ – КАЗАНЛЪК и ИЗДАТЕЛСТВО „ПАЛМИРА”

ЧЕТВЪРТИ ПРАЗНИЦИ НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ, КАЗАНЛЪК 2011

ОБЯВЯВАНЕ НА НАГРАДИТЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС “БЕЛОЦВЕТНИТЕ ВИШНИ”

Първо място – Цветомира Николова от Горна Оряховица
Второ място – Ивайло Диманов от София
Трето място – Владимир Стоянов от Варна
Трето място – Росица Петрова от гр. Раковски

Награда на издателство „Палмира” - Георги Драмбозов от София и Ангел Иванов от Кърджали

Грамота отличие получават: Росица Петкова от София, Петър Михайлов от София, Тодор Червенков от Франция, Йордан Атанасов от Стара Загора, Павлина Гатева, Димка Кабаиванова от Стара Загора, Станка Бонева, Христина Борисова от Севлиево, Деница Йотова от София, Илияна Илиева, Галена Георгиева от Сливен, Лилияна Милосавлевич от Сърбия, Николай Драгиев от Казанлък, Керка Хубенова от Стара Загора, Виолета Михова, Йорданка Господинова от Кърджали, Събина Цокева от Казанлък, Виолета Михова от Пловдив, Светлана Фидосиева от Левски, Виолета Събева от София.